De Vos van de Biesbosch serie – Ad van Gils

Ad van Gils kennen we voornamelijk van zijn boeken over Snelle Jelle. Echter, de schrijver heeft ook een serie van 3 boeken geschreven over de Biesbosch in de Tweede Wereldoorlog: De Vos van de Biesbosch.

Een verzetsgroep in actie (1990), Terug in bezet gebied (1991) en Jacht op een verrader (1991) zijn de titels van de boeken. In Nederland waren er tijdens de Tweede Wereldoorlog door het hele land verzetsgroepen die het de Duitsers zo lastig mogelijk probeerden te maken.

Zo was er ook in de Biesbosch een verzetsgroep actief, die onderduikers hielp door hen onder te brengen in het moeilijk toegankelijke natuurgebied. De Biesbosch was de hele oorlog voor de Duitsers een onbekend, onbegaanbaar en gevaarlijk gebied, waar zelfs hele patrouilles verdwenen!

Titel: Een verzetsgroep in actieTerug in bezet gebiedJacht op een verrader
Serie: De Vos van de Biesbosch
Auteur: Ad van Gils
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 978902063387097890206338949789020633887
Voor jongeren vanaf 13 jaar.

Lees ook:Leve-je-weet-wel-wie! – Peter Smit
Lees ook:5 mei 2010: 65 jaar bevrijding! Engelandvaarders in nieuwe uitgave
Lees ook:De ontdekking van de verborgen oorlogsbrief (Detectivebureau Iris en Ko 13) – Bert Wiersema
Lees ook:Tamar
Lees ook:Klassieker: Geheim verzet – B. Dubbelboer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>