Codenaam Coco – Carmen Reid

Hoe ver zou jij gaan voor vrijheid? Zou je liegen tegen je familie? De vriendschap met je beste vriendin verbreken? De jongen van wie je houdt volgen, ook als dat extreem gevaarlijk is? Zou je je leven riskeren?

Brussel, 1940. Nicole is vijftien als de nazi’s het land binnenvallen. Vastbesloten om terug te vechten, sluit ze zich aan bij het Belgische Verzet. Onder haar nieuwe naam Coco begint voor Nicole een nieuw, gevaarlijk leven als spion.

Ze leert dat je op je vijftiende niet te jong bent om een pistool bij je te dragen, een bom te plaatsen en het risico te lopen op gevangenschap, marteling en een gebroken hart. De vraag is niet óf ze gepakt wordt, maar wanneer.

Codenaam Coco is een boek voor Young Adults over de Tweede Wereldoorlog. Uitgeverij Blossom Books heeft een lesbrief laten maken voor middelbare scholieren uit de tweede en derde klas (havo/vwo) voor tijdens de geschiedenisles. Lijkt het jou ook leuk om de Tweede Wereldoorlog deels te bespreken aan de hand van dit boek? Download hier de lesbrief (PDF-bestand).

Titel: Codenaam Coco
Auteur: Carmen Reid
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789020679236
Voor Young Adults.

Lees ook:Het Boekendagboek – Caroline Cracco
Lees ook:Nimona – Noelle Stevenson
Lees ook:100% Coco Paris (filmeditie) – Niki Smit
Lees ook:Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld – Becky Albertalli
Lees ook:Nieuwe uitgave: De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>