Familiegeheim – Caja Cazemier & Martine Letterie

De prachtige roman Familiegeheim van Caja Cazemier en Martine Letterie gaat over een onderbelichte kant van de oorlog. Het boek was één van de vijf genomineerden voor de Thea Beckmanprijs 2012. De vierde druk is onlangs als paperback verschenen voor maar 9,99 euro.

Eva (13) heeft weinig nagedacht over het feit dat ze haar familie van moederskant eigenlijk helemaal niet kent. Maar dan wordt Eva’s opa begraven. Waarom mag er niemand bij de begrafenis zijn, en wie is die geheimzinnige oude vrouw bij het graf?

Hanneke gaat naar de begrafenis van de broer met wie ze al heel lang geen contact meer had. Ooit hebben ze een stilzwijgende afspraak gemaakt: over vroeger wordt niet meer gepraat. De geschiedenis van de familie is er niet een om trots op te zijn.

Dan ziet Hanneke op de begrafenis van haar broer een meisje van dertien. Zo oud was zij ook toen ze op de vlucht moesten… Misschien wordt het tijd om het zwijgen over het verleden te verbreken.

De pers is zeer lovend over de roman. Volgens het Reformatorisch Dagblad is het “een op waarheid gebaseerd verhaal dat diepe indruk maakt”. Sevendays noemt het “een mooi boek dat een genuanceerd beeld laat zien van een NSB-familie tijdens en na de oorlogsjaren”.

Titel: Familiegeheim
Auteur: Caja Cazemier & Martine Letterie
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021674247
Voor kinderen vanaf 11 jaar.

Lees ook:Made by Indira – Caja Cazemier & Martine Letterie
Lees ook:#selfie – Caja Cazemier
Lees ook:Middelbare scholieren drinken steeds meer
Lees ook:Like me! – Caja Cazemier
Lees ook:Te snel!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>