De hondeneters

Eind 1917, in volle oorlogstijd, loopt Victor weg van huis om zijn herdershond te zoeken. Uit zijn vaders bureau steelt hij een mes, geld en een pak brieven van zijn broer, die aan het front zit. Op de armenmarkt hoort Victor dat in deze hongerwinter elke hond gevaar loopt. Hij kan niet anders dan het pad van de hondenvangers volgen, langs verraderlijke rivieren en hongerige moerassen.
In de ruige, verarmde Rupelstreek ontmoet Victor het schoonste meisje van de wereld, brutale straatmadelieven, de vrouw met de baard, en… de hondenslachter van Boom. Een spijkerharde roman over de grote oorlog en de grenzen van de menselijkheid.

Titel: De hondeneters
Auteur: Marita De Sterck

[isbn]9789045107714[/isbn]

Lees ook:Sinterklaas zonder baard – Sanne de Bakker
Lees ook:Grote brutale Hippo – Stuart Trotter
Lees ook:De walnotenkraker – Victor Kammeijer
Lees ook:Gouden Uil Jeugd 2010 voor Ditte Merle
Lees ook:Victor – Catharina Valckx

1 Reacties // Reageer

One thought on “De hondeneters

  1. Em

    Fantastisch boek!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>