De geesten van Ter Welle – Karen Dierickx

Drie eeuwenoude geesten die in het kasteel Hof ter Welle gewoond hebben doen hun verhaal. Catalina legt uit waarom ze in de zeventiende eeuw met haar tien maanden oude broer hun geboortedorp moest ontvluchten en hoe ze bescherming vonden op Hof ter Welle bij de familie Del Plano, een adellijk geslacht van Spaanse afkomst.

Corneel vertelt op zijn beurt waarom hij als dertienjarige jongen wegliep van Hof ter Welle en zijn toevlucht zocht bij de Hollanders in Fort Liefkenshoek. Zo raakte hij betrokken bij de Slag bij Kallo, die slecht voor hem afliep.

Ten slotte is er Johanna, de dochter van de heer van Ter Welle. Zij werd grootgebracht door Catalina en groeide op met Corneel. Nooit heeft ze begrepen waarom hij hen de rug toekeerde en de kant van de Hollanders koos. Nu, als geest, komt ze eindelijk te weten wat Catalina al die tijd voor haar heeft verzwegen.

Titel: De geesten van Ter Welle
Auteur: Karen Dierickx
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 9789461317445
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Malfuria 2 – De kracht van de nevelstenen
Lees ook:Malfuria – Het schip der schaduwen
Lees ook:Tom Poes en het cadeautje voor heer Ollie (Gouden Boekje) – Sjoerd Kuyper
Lees ook:De nacht van 2 april – Jan Simoen
Lees ook:Verhalen van de geesten (LEGO Ninjago 2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>