Ramiro, kindsoldaat

Een realitisch jeugdboek over het leven van een kindsoldaat. Ineke Holtwijk schrijft Ramiro, kindsoldaat.

Ramiro wordt geronseld door het ‘bevrijdingsleger’ in Colombia. In het begin voelt hij zich belangrijk en sterk. Er wordt tegen hem opgekeken. Maar al snel begint het leven hem zwaarder te vallen. Als het ‘bevrijdingsleger’ een rijk meisje ontvoert, besluit Ramiro met gevaar voor eigen leven haar te helpen en ook zelf te ontsnappen. Maar waar het meisje echt vrij kan zijn, door met haar familie naar de Verenigde Staten te gaan, rest Ramiro een leven waarin hij altijd over zijn schouder zal moeten kijken.

Ineke Holtwijk was meermalen in Colombia en sprak met veel gedeserteerde kindsoldaten om als het ware in de huid van een kindsoldaat te kruipen en het leven van de door het ‘bevrijdingsleger’ geronselde kinderen in beeld te brengen. Het boek is soms rauw en confronterend, maar het is bovenal een bijzonder portret van een dappere en moedige jongen. Een verhaal dat aangrijpt, verwondert, en je bijblijft. Dit boek kwam tot stand in samenwerking met War Child. 

Kindsoldaat in Colombia: nooit meer vrij?

Auteur: Ineke Holtwijk
Leeftijdsadvies: 11+
Aantal pagina’s: 130
Reeds verschenen

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

 

Lees ook:Ineke Holtwijk
Lees ook:Juni: Maand van het Spannende Boek
Lees ook:Een zomer vol Lemniscaat!
Lees ook:Meisje jongen jongen meisje – Harald Nortun
Lees ook:Over de grens – Ineke Kraijo

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ramiro, kindsoldaat

 1. obswest

  leuk boek !!!!

    /   Reply  / 
 2. Ce

  Heel mooi en leuk boek!

    /   Reply  / 
 3. Bobbert

  Een fantastisch en zeer interessant boek. Echt een aanrader!

    /   Reply  / 
 4. Emely

  het is een echte toffe,leuke ,leerzame boek een echte aanrader!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>