Andijvie met een plastic vork

Andijvie met een plastic vork van Sebastiaan Leenaert is bijzonder knap geschreven.

Normale mensen bestaan niet. Of wel?
Misschien is wat anderen doen wel normaal, misschien zou Ferre wel moeten voelen wat zij voelen. Zij. De anderen. De anderen die naar school gaan, die daarna naar huis gaan. Die ’s nachts slapen en overdag wakker zijn. Ferre voelt zich niet echt thuis in deze wereld, in dit leven. In zijn leven. Hij zou zijn leven zo graag eens be-leven.

En plots verandert alles. Door haar wil hij wel. Door haar wil hij wel proberen. Nog één keer. Maar zo simpel is het niet. Ferre kan niet zomaar veranderen, wil niet zomaar een lemming worden en zich, zoals de andere lemmingen, blind vertrouwend in het leven storten. En dan wordt een diagnose gesteld.

Over de auteur
Sebastiaan Leenaert
woont in Gent. Hij studeerde Germaanse Talen en verbleef anderhalf jaar in Nepal en Indië. Hij geeft les aan de Arteveldehogeschool in Gent en doceert er onder meer jeugdliteratuur aan toekomstige leerkrachten Nederlands.

Borderline?
Het aantal jongeren met de persoonlijkheidsstoornis borderline neemt toe. In de opvoeding is veel minder structuur aanwezig dan vroeger. Regels zijn onderhandelbaar en vaag. Via het internet en de tv wordt je kind beïnvloed. Het wordt ingewikkeld om op te groeien. Borderliners zijn mensen wier leven beheerst wordt door falen, teleurstellingen, angst, relatiebreuken

 

 

Auteur: Sebastiaan Leenaert
Leeftijdsadvies: 14+
Pagina’s: 128
Verschijnt: oktober 2008

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

 

 

Lees ook:Gelukkige VADERdag, Silvie – Brigitte Minne
Lees ook:Jij, tussen vele anderen – Siska Goeminne
Lees ook:Peter Verhelst is Gentse stadsdichter
Lees ook:Het grote blij boos baalboek – Mary Hoffman
Lees ook:De piratenprins

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Andijvie met een plastic vork

 1. Emma

  Een prachtig boek, ik las het in 1 ruk uit.
  Ik kan niet wachten tot de volgende Leenaert in de boekenhandel ligt!

    /   Reply  / 
 2. Jolien D.

  Een mooi boek. Het duurde wel even voor ik in he verhaal kwam. Als je er eens in zit leest het wel heel vlot. Ondanks dat het een ver van mijn bed situatie is, vond ik het boek wel leuk om te lezen. Ik raad he boek zeker aan aan mensen die eens in de huid willen kruien die geestelijk ziek is. Het is wel een zwaarder onderwerp, daar moet je wel van houden. Voor de rest een goed boek!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>