Rennen over takken!

Tobie Lolness van Timothée de Fombelle is door Selexyz uitgeroepen tot jeugdboek van het jaar 2008!

Tobie is op de vlucht. Hij rent als een schicht over de takken. Hij verbergt zich in scheuren van de boomschors. Zijn voeten bloeden, hij is aan het eind van zijn krachten. Zijn eigen mensen zitten hem op de hielen. Ze willen hem hebben, dood of levend.Tobie is niet groter dan anderhalve millimeter. Hij hoort tot het boomvolk dat al sinds het begin der tijden de reuzeneik bevolkt…

 

Zijn vader heeft hoog in de boom een revolutionaire uitvinding gedaan. Maar omdat die uitvinding het voortbestaan van de boom in gevaar zou brengen, weigert hij hem af te geven. Sindsdien is zijn gezin eerst verbannen naar de donkere onderste takken, toen naar een strafkamp gestuurd, en ten slotte ter dood veroordeeld. Alleen Tobie is ontsnapt. Maar voor hoelang nog?

Het lijkt mij best een spannend boek! Ik ben wel benieuwd wat er met Tobie gaat gebeuren. Jullie ook?

* Boeken winnen? Kijk onder de categorie winnen welke acties momenteel lopen *

Lees ook:De kale boom – Tamara Bos
Lees ook:Sydney
Lees ook:Dans me – Karla Stoefs
Lees ook:Kleine Muis en de rode knikker – Petr Horáček
Lees ook:De boom zonder vruchten – Susanne Danielson

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>