De poppenmaker van Krakau – R.M. Romero

In het land van de poppen is er magie. In het land van de mensen is er oorlog. Overal is er pijn. Maar samen is er hoop. De poppenmaker van Krakau van R.M. Romero is een kruising tussen The boy in the striped pyjamas en The book thief

Karolina, een levende pop, belandt in het atelier van een poppenmaker, een man met een bijzondere gave en een tragisch verleden. De teruggetrokken poppenmaker kan eerst nauwelijks geloven dat hij een pop heeft die kan praten, maar al gauw raakt hij onder de indruk van Karolina’s lef en grootmoedigheid.

Hij leeft helemaal op en sluit vriendschap met een Joodse vioolspeler en zijn dochter. Als de nazi’s Polen binnenvallen, komt er echter een einde aan hun prille geluk. Karolina en de poppenmaker beseffen dat hun vrienden niet meer veilig zijn in Krakau en besluiten hen te helpen, zelfs als ze daarmee hun eigen leven in gevaar brengen.

Titel: De poppenmaker van Krakau
Auteur: R.M. Romero
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 9789461316134
Voor jongeren vanaf 12 jaar.

Lees ook:Trailer: The boy in the striped pyjamas
Lees ook:Vriendschap (Geluk voor kinderen 2) – Leo Bormans
Lees ook:Codenaam Coco – Carmen Reid
Lees ook:Vergeten oorlog – Schrijvers van de Ronde Tafel
Lees ook:Bewaar altijd een stukje brood – Patricia De Landtsheer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>