Thomas en de veer van de griffioen (Thomas 2) – Cornelia Funke

Thomas en de veer van de griffioen is een razend spannend nieuw avontuur van Thomas en zijn draak Long van meesterschrijver Cornelia Funke. Het is een klassiek avontuur over moed en trouw, vol bijzondere fabelwezens. 

‘Dit verhaal heb ik niet geschreven voor degenen die de wereld willen regeren. Dit verhaal is voor hen die de moed hebben te beschermen in plaats van te beheersen, te behoeden in plaats van te plunderen, te behouden in plaats van te vernietigen.’ – Cornelia Funke

Thomas en zijn vrienden moeten op zoek naar de zeldzame zonneveer van een griffioen om de laatste pegasus-eieren op aarde uit te laten komen. Maar griffioenen zijn niet alleen zeer zeldzaam, het zijn ook de gevaarlijkste en boosaardigste fabelwezens die er bestaan.

En de tijd dringt – ze hebben slechts tien dagen om een zonneveer te bemachtigen. Het wordt een adembenemende race tegen de klok, waarbij niet alleen het leven van de pegasus-veulens op het spel staat, maar ook dat van Thomas’ geliefde draak Long…

Titel: Thomas en de veer van de griffioen
Serie en deel: Thomas 2
Auteur: Cornelia Funke
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045121079
Voor kinderen vanaf 10 jaar en voor te lezen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Thomas en de laatste draken (Thomas 1) – Cornelia Funke
Lees ook:Het grote Cornelia Funke verhalenboek – Cornelia Funke
Lees ook:De spokenjagers – Cornelia Funke
Lees ook:Het gouden garen (Reckless 3) – Cornelia Funke
Lees ook:Inkheart: Cornelia Funke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>