De nieuweling (Summoner 1) – Taran Matharu

De nieuweling van Taran Matharu is het eerste deel in de Summoner-serie en een fantasyverhaal over een eerlijke leerling en zijn demonische sidekick.

Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks.

Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen.

Titel: De nieuweling
Serie en deel: Summoner 1
Auteur: Taran Matharu
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000355983
Voor Young Adults.

Lees ook:De edele (Summoner 2) – Taran Matharu
Lees ook:De drakenmeester (De zoon van Artan 2) – Guido Kees
Lees ook:Gevaarlijk spel (Delaney Detectives 2) – Kevin Brooks
Lees ook:Vooraankondiging Fatale Liefde
Lees ook:Disruptor (Seeker 3) – Arwen Elys Dayton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>