Op de rand van het niets – Corinne Duyvis

Terwijl het voortbestaan van de mensheid op het spel staat, speelt de vraag: elk leven telt, maar welk het meest? Op de rand van het niets is een boek voor Young Adults van de Amsterdamse Corinne Duyvis, die haar boeken in het Engels schrijft.

Amsterdam, 2035. Terwijl een vernietigende komeet recht op de aarde afsnelt, wacht de zestienjarige Denise gespannen op het moment van de inslag. De gelukkigen zijn al vertrokken in ruimteschepen, op weg naar een nieuwe bestemming, maar vele andere families – inclusief die van Denise – hebben alleen recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder, waarna ze weer terug moeten keren naar de verwoeste oppervlakte.

Dan komt ze erachter dat op Schiphol een laatste ruimteschip staat dat nog niet vertrokken is. Wanhopig probeert ze een plekje op het schip te bemachtigen, maar de toelatingseisen zijn streng: iedere passagier moet zichzelf nuttig maken en een steentje bijdragen. Voor Denise, die autistisch is, is dat extra moeilijk. Zal het haar lukken een plaats te veroveren of moet ze achterblijven op de straks onleefbare aarde?

Titel: Op de rand van het niets
Auteur: Corinne Duyvis
Uitgeverij: HarperCollins
ISBN: 9789402723007
Voor Young Adults.

Lees ook:Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank
Lees ook:Niets om het lijf – Kaat De Kock
Lees ook:2C – Mirjam Mous
Lees ook:Nieuwe uitgave: De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson
Lees ook:De 100 & Dag 21 – Kass Morgan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>