De raadselachtige ruimte (Accelerati 2) – Neal Shusterman & Eric Elfman

Het spannende en hilarische tweede deel van de Accelerati-trilogie is verschenen. Dit nieuwe avontuur van Nick en zijn vrienden (opvolger van De mysterieuze zolder) staat weer bol van de zonderlinge wetenschap, eigenzinnige humor en buitenaardse plotwendingen.

In dit razendspannende tweede deel in de serie ontdekt Nick dat de vreemde voorwerpen op zijn zolder – uitvindingen van Nikola Tesla – samen een nog grotere, krachtigere uitvinding vormen: de Nieuwe Intensieve Kracht Straler.

Maar dat weten de leden van het duistere Accelerati-genootschap ook. De vraag is nu wie het eerst alle ontbrekende apparaten zal vinden. De Accelerati slagen erin om enkele apparaten eerder te vinden dan Nick. Als ze de gemeenteraad ervan overtuigen dat de N.I.K.S. gevaarlijk is, nemen ze ook nog alle apparaten van Nick in beslag. Natuurlijk laat Nick het daar niet bij zitten…

Plotseling vloog het raam open en werd Caitlin uit Nicks handen getrokken en naar binnen gesleurd door de dikke bewoner. ‘Caitlin!’ schreeuwde Nick. Een tel later schoot er een hand naar buiten die Nick bij zijn haar greep, met bovenmenselijke kracht optilde en door het raam naar binnen hees. Nick voelde eerst alleen een geweldige desoriëntatie. Caitlin, Nick en de meloenman tuimelden door de lucht, maar vielen niet op de grond.

Nick kwam tegen de wand en stootte een ingelijste foto van de muur. Die viel ook niet, maar bleef zweven, om en om draaiend tot hij uiteindelijk tegen het plafond stuitte. Opeens snapte Nick het. Hij keek op, al was dat in feite omlaag, en zag de ouderwetse gewichtstrainer, met pompende stangen en strakgespannen kabels. Dit was een gewichtsmachine in de meest letterlijke zin van het woord. Het was een antizwaartekrachtapparaat dat alles in zijn omgeving gewichtloos maakte.

Titel: De raadselachtige ruimte
Serie en deel: Accelerati 2
Auteur: Neal Shusterman & Eric Elfman
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000345939
Voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar.

Lees ook:De geheimzinnige gang (Accelerati 3) – Neal Shusterman & Eric Elfman
Lees ook:De mysterieuze zolder (Accelerati 1) – Neal Shusterman & Eric Elfman
Lees ook:Hou vast
Lees ook:Het lied uit de verte – A.F. Harrold
Lees ook:Proxima B (Uitvinderszootje 4) – Luc Embrechts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>