Toverland De Wensspreuk – Chris Colfer

Vraag jij je ook weleens af hoe het nu met Sneeuwwitje gaat, of met Assepoester? Chris wel en gelukkig besloot hij dat met ons te delen. Hij schreef een avontuur over een tweeling die in een wereld vol sprookjes terechtkomen. En daar heeft de tijd niet stilgestaan!

Koen en Alexandra – een tweeling, krijgen van hun oma een oud sprookjesboek, Toverland. Al snel ontdekken ze dat het geen gewoon sprookjesboek is. En zo raken ze per ongeluk verzeild in Toverland. Een wereld vol sprookjesfiguren en magische taferelen die ze alleen kennen uit de verhalen van hun overleden vader. En de tijd heeft niet stilgestaan in Toverland. Roodkapje is een verwende koningin geworden, ze is smoorverliefd op Jaap Bonestaak. Assepoester staat op het punt zelf moeder te worden en  Goudhaartje is op de vlucht voor de politie.

De tweeling moet weer thuis zien te komen. Daarvoor moeten ze een aantal voorwerpen verzamelen. Niet heel makkelijk, zeker ook door de listige stiefmoeder van Sneeuwwitje die hen op de hielen zit. Niets is wat het lijkt, en dit sprookje loopt net anders af dan ze hadden verwacht…

Chris wie? O die!
Toverland is het eerste kinderboek van Chris Colfer, hij is wereldwijd bekend als het populaire personage Kurt Hummel in Glee. Toverland speelt zich een avonturenverhaal af dat de moderne wereld van nu combineert met de betoverende wereld van sprookjes. Het verhaal bevat alle benodigde ingrediënten: twee jonge, moedige helden, een zoektocht in een wereld vol gevaren en magische avonturen.

Erg toegankelijk
Het verhaal is vlot en in de taal van nu geschreven. Dat leest lekker weg. Ik denk dat veel jeugdige lezers er veel plezier aan beleven. Misschien had het verhaal iets bondiger gekund, dan was het vast net dat tikkie spannender. Al met al een prima leesboek.

Titel: Toverland
Auteur: Chris Colfer
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789049926533
Vanaf ongeveer tien jaar

Lees ook:Het mooiste sprookjesboek – Mary Hoffman
Lees ook:De wondere sprookjeswereld van Grimm en Andersen
Lees ook:De sprookjes van de Gebroeders Grimm – samengesteld door Noel Daniel
Lees ook:Sprookjes voor prille lezers: Assepoester & Pinokkio
Lees ook:Assepoester, een sprookje in 3-D voor op de iPad en iPhone van Gottmer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>