Mijn zusje heeft het kleinste huis – Marjet Huiberts

Mijn zusje heeft het kleinste huis is een prachtig prentenboek voor peuters over huizen, familie en een lief nieuw zusje. Het werd geschreven door Marjet Huiberts, maker van het Prentenboek van het jaar 2016, We hebben er een geitje bij!

In Mijn zusje heeft het kleinste huis maken lezertjes een rondgang langs de verschillende soorten huizen waarin de familieleden van de hoofdpersoon wonen. Zo wonen opa Jan en oma Jet in een torenflat, tante Yolanthe en tante Jolij op een boerderij, en tante Syl en nichtje Jip onder in een schip. Hoe verschillend iedereen ook woont, samen zijn ze één grote familie.

De hoofdpersoon woont met haar papa en mama in een rijtjeshuis. Met z’n drietjes dus, maar niet voor lang meer… Een nieuw zusje woont in het kleinste huis: veilig in mama’s grote buik.

Marjet Huiberts heeft al veel prentenboeken op haar naam staan. Met eenvoudig en doeltreffend rijm schept zij een herkenbare wereld voor peuters. En in de huizen die de Vlaamse illustratrice Merel Eyckerman met haar warme palet tevoorschijn tovert, zou je zo willen gaan wonen!

Titel: Mijn zusje heeft het kleinste huis
Auteur: Marjet Huiberts
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025767457
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Klassieker: Feodoor heeft zeven zussen – Marjet Huiberts
Lees ook:We hebben er een geitje bij! (geschenkset) – Marjet Huiberts
Lees ook:Beestje, kom je op mijn feestje? – Marjet Huiberts
Lees ook:Ridder Florian en de grote griezels (Ridder Florian 5) – Marjet Huiberts
Lees ook:Dag meneer, hebt u een hond? – Marjet Huiberts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>