Buitengewone gebeurtenissen (Oscar Cook 1) – Vera Van Renterghem

Oscar CookBuitengewone gebeurtenissen is het eerste deel van de trilogie Oscar Cook van Vera Van Renterghem. Het is een bijzonder origineel verhaal over de emotionele en boeiende zoektocht van een jongen naar zijn moeder.

Ik ben dertien en woon in een bejaardenhuis. Het gebouw is tot de nok gevuld met scheten en scheldwoorden, met kommer en kwel. Maar ook met vrolijkheid en vriendschap, dat heb ik zelf ondervonden.

De oud-militair Karel, de gekke professor Otto en het aardige besje Lise zijn mijn vrienden geworden. Zonder hen zou ik nooit in het verleden van de graaf zijn gedoken om mijn vader uit de gevangenis te redden.

Of was ik nooit op zoek gegaan naar wat er met mijn moeder gebeurd is toen ze enkele jaren geleden in mysterieuze omstandigheden stierf. Of had ik nooit geweten hoe moedig een mens kan zijn.

Of had ik nooit beseft hoe hecht mijn vriendschap met Stiene is. Of had ik nooit geloofd dat er bovenmenselijke krachten bestaan…

Titel: Buitengewone gebeurtenissen
Serie en deel: Oscar Cook 1
Auteur: Vera Van Renterghem
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 9789461316080
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Zonderlinge gebeurtenissen (Oscar Cook 2) – Vera Van Renterghem
Lees ook:De gevangenisfamilie van Perry T. Cook – Leslie Connor
Lees ook:Vera is aan vakantie toe (Vera de Muis: Groot voorleesboek) – Marjolein Bastin
Lees ook:Mijn vriend Oscar – Angela Pelaez-Vargas
Lees ook:King Kong – Jeroen Serruys

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>