Mag ik je opa lenen? – Isabel van Duijne

Mag ik je opa lenen? en andere verhalen is een bundel van Isabel van Duijne. Zij is juf op verschillende bassischolen. Haar lessen gaan over levenskunst, waarbij wordt gefilosofeerd over vragen waar geen antwoorden op zijn.

Het is niet leuk als iemand zomaar je zandspeeltjes pakt. Maar als je ze allemaal vasthoudt kun je niet scheppen en ook geen zandtaartjes bakken. In de speeltuin ontmoeten Lily en oma Joris en zijn opa. Opa jaagt een wesp weg en hij trakteert op ijsjes.

Lily wil ook een opa, maar ze heeft er geen en Joris heeft er twee. Zou Lily de opa van Joris mogen lenen? Als ze nog eens afspreken om iets leuks te doen beleven ze allerlei avonturen. Lily en Joris volgen het spoor van een monster; ze oefenen in netjes eten; de ambulance komt eraan én ze zeuren net zo lang totdat opa en oma eindelijk met hun een keertje in de achtbaan gaan…

Bij ieder verhaaltje staan vragen die zich er goed voor lenen om gesprekjes te laten ontstaan zodat je als ouder of opvoeder wordt meegenomen in de belevingswereld van kinderen. Daarnaast bevat het boekje doe-ideeën die de creativiteit van kinderen stimuleren doordat ze worden uitgedaagd iets te bedenken wat er nog niet is.

Titel: Mag ik je opa lenen?
Auteur: Isabel van Duijne
Uitgeverij: Veltman
ISBN: 9789048313761
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Oma, mag ik bij je logeren? – Isabel van Duijne
Lees ook:Lily geeft een griezelfeestje en andere griezelverhaaltjes – Isabel van Duijne
Lees ook:Joris puzzelt een dino – Harmen van Straaten
Lees ook:Waar is Lily? (Oliver en Charlie 2) – Machteld van Zalingen
Lees ook:Nooit meer thuis – Martine Letterie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>