Klassieker: Een opa om nooit te vergeten – Bette Westera

Een opa om nooit te vergeten is een prachtig en ontroerend prentenboek van schrijfster Bette Westera en illustrator Harmen van Straaten. Het boek werd een aantal jaren geleden bekroond met een Vlag & Wimpel.

Joost zit te wachten op de begrafenisauto’s. Opa is dood, hij ligt in een kist. Joost voelt tranen in zijn ogen prikken. Zijn moeder geeft hem een zakdoek, de rode zakdoek van opa. Opa speelde kiekeboe met die zakdoek toen Joost nog een baby was.

Later speelden ze cowboy, waarbij de zakdoek om Joost zijn hals was geknoopt. Opa was het paard. Ook hadden Opa en Joost eens een piratenschip gemaakt, met de zakdoek erop als vlag. Ze namen papa gevangen en roofden geld uit zijn broekzak om patat te kopen. Van mama mag Joost de zakdoek houden. Hij legt er een knoop in. Opa was een opa om nooit te vergeten!

Titel: Een opa om nooit te vergeten
Auteur: Bette Westera
Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026127816
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Klassieker: Alle hens aan dek – Bette Westera
Lees ook:Waar was Bas? – Bette Westera
Lees ook:In een slootje ben ik een bootje – Bette Westera
Lees ook:Klassieker: Aan de kant, ik ben je oma niet! – Bette Westera
Lees ook:Kietel nooit een krokodil – Bette Westera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>