Hoog boven de wolken – Carolien Ceton

Een prachtig, ontroerend debuut. Voor lezers vanaf ongeveer negen jaar. 

‘Ik wou dat ik ook zo’n blije moeder had, en niet een die het halve weekend op de bank blijft hangen. En het liefst wou ik dat mam niet altijd boos wordt als ik het over papa heb. Maar dat kan ik natuurlijk niet tegen haar zeggen, want dan gaan we het dus over papa hebben, en dan krijgen we weer ruzie.’

De bijna negenjarige Loos woont alleen met haar moeder en dat is niet makkelijk. Met een oude telefoon belt ze af en toe haar vader en kan ze haar verhaal kwijt. Maar haar moeder wil niet met Loos over haar vader praten. En over het algemeen gaat het leven zijn gangetje: in de klas bij meester Kees en juf Esther en na schooltijd met Mari, Loos’ beste vriendin.
Het is een bijzondere week: op zaterdag wordt Loos negen jaar. Een verjaardag waarop haar moeder een heel bijzondere verrassing heeft. Een verjaardag die lijkt op een nieuw begin. Maar dan valt de bakelieten telefoon kapot. Hoe kan Loos
nu ooit nog haar vader spreken?

Er staat geen woord te veel in dit prachtige verhaal. Loos is Loos en dit is haar leven. En aan het eind van het boek lopen je hart en je ogen over…

Titel: Hoog boven de wolken
Auteur: Carolien Ceton
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN(13): 9789047704706
Vanaf ongeveer negen jaar

Lees ook:Krabbels van Bien – Simone Arts
Lees ook:De ontsnapping van de brullende muis
Lees ook:Toen de wereld nog werelt was – Paul de Moor
Lees ook:Papa, waar ben je? – Pimm van Hest
Lees ook:Sammie en opa – Enne Koens

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>