Sofie en de olifanten – Edward van de Vendel

Sofie en de olifanten is een hartveroverend verhaal van Edward van de Vendel voor alle dierenfans en gebaseerd op de ervaringen van dierenverzorger Rob van Loon. Het staat vol weetjes over olifanten en bevat illustraties van Floor de Goede en fotostrips van Ype + Willem.

Er logeert een gepensioneerde dierenverzorger bij de opa en oma van Sofie. Hij is nogal knorrig, maar kan wel prachtig vertellen! Sofie en haar vrienden Billie en Timmie luisteren ademloos naar zijn verhalen over de kleine zieke olifantjes Tasja en Munk.

Over dat de verzorger wekenlang bij hen in het stro sliep, over hoe hij ze verzorgde en over al hun streken. Na afloop van het verhaal is er een grote verrassing: Sofies vader heeft een reis geregeld voor de oppasser naar Boedapest, waar een van de olifanten woont. En Sofie en Billie en Timmie mogen mee!

Titel: Sofie en de olifanten
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045121192
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Sofie en de dolfijnen – Edward van de Vendel
Lees ook:Sofie en het geheime paard – Edward van de Vendel
Lees ook:Kalfje, veulentje – Edward van de Vendel
Lees ook:De zombietrein – Edward van de Vendel
Lees ook:Ik juich voor jou – Edward van den Vendel en Wolf Erlbruchs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>