De Vos en de Ster – Coralie Bickford-Smith

De Vos en de SterDe Vos en de Ster is het verhaal van de vriendschap tussen een eenzame vos en de ster die hem verlicht op zijn pad door het grote donkere bos. De stralen van de Ster helpen Vos om voedsel te vinden, achter de konijnen aan te rennen en in de regen te dansen.

Maar op een nacht dooft de Ster en verandert het leven. Vos blijft achter en verlangt naar warmte in de kale duisternis. Om zijn Ster terug te vinden moet Vos voorbij de grenzen van zijn wereld gaan. Hij wordt bijgelicht door moed, nieuwe vrienden en misschien wel een nieuwe hemel vol schitterende sterren.

Een originele fabel over nood en verlies, verteld door een reeks prachtige illustraties, die een perfect huwelijk aangaan met het proza. Uitzonderlijk mooi vertaald door Jan Rot. Een hartverwarmend boek, dat jong en oud doet opkijken naar het firmament.

Titel: De Vos en de Ster
Auteur: Coralie Bickford-Smith
Uitgeverij: Christofoor
ISBN: 9789060388235
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:De mooiste ster – Daniëlle Schothorst
Lees ook:Sterren kijken voor beginners – Michael Driscoll
Lees ook:Symbolica (Efteling Gouden Boekje) – Nienke Denekamp
Lees ook:Schrijf eens een fabel
Lees ook:Sterrenwachter – Mark Haayema

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>