Het boek – Marije & Ronald Tolman

Het boek van Marije Tolman en haar vader Ronald Tolman is een beeldschoon prentenboek over de magie van het lezen en een prachtig cadeau voor iedereen die van boeken en lezen houdt.

Een gezamenlijke reis naar Argentinië inspireerde Marije en Ronald tot deze wonderschone ode aan het lezen. Net als bij De boomhut en Het eiland maakte Ronald Tolman prachtige etsen die een decor vormen waaraan Marije subtiel getekende dieren toevoegde.

Een olifant verliest zich volledig in een boek, dat hem en de kijker meevoert naar verschillende werelden. Van een zonovergoten stad tot een gure ijsvlakte, bevolkt door zwarte panters, rode olifanten, tijgers, pinguïns, lepelaars, leeuwen, zeeschildpadden en nog veel meer dieren. Iedere spread verrast en prikkelt de verbeelding – Het boek vertelt vele verhalen, en is een betoverend kijkboek voor klein en groot.

Titel: Het boek
Auteur: Marije Tolman & Ronald Tolman
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045120942
Voor alle leeftijden.

Lees ook:Het eiland – Marije en Ronald Tolman. Betoverend mooi!
Lees ook:Nederlanders winnen in Bologna
Lees ook:Springende pinguïns en lachende hyena’s
Lees ook:Shortlist Gouden Uil Jeugdliteratuur
Lees ook:Het woeste boek van wolf en hond – Sylvia Vanden Heede en Marije Tolman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>