Klassieker: Rambamboelie – Mies Bouwman

Door de herhaling in het boek Rambamboelie van Mies Bouwman en Philip Hopman is het favoriet bij kleuters en is dit prentenboek over een eigenwijs hondje nu alweer toe aan de negende druk! 

Dit is het verhaal van Rambamboelie, een leuk klein hondje waar iedereen dol op was. Want hij zag er niet alleen leuk uit, hij blafte ook zo grappig. Als de mensen hem met zijn mevrouwtje zagen wandelen in het park, zeiden ze altijd: ‘Blaf, Rambamboelie, blaf!’ Maar toen kwam die rare dag…

Als Rambamboelie plotseling miauwt als een kat, krijgt hij van de dokter een pilletje. Het miauwen houdt op, maar nu kraait hij als een haan! De dokter probeert allerlei medicijnen uit, terwijl het mevrouwtje steeds wanhopiger wordt. Zal haar hondje ooit weer beter worden?

Mies Bouwman vertelde het verhaal van Rambamboelie vaak aan haar dertien kleinkinderen. Nu staat het op papier, en hoe! Zilveren Penseelwinnaar Philip Hopman tekende dit voorleesverhaal vol dierengeluiden in stevige en kleurrijke illustraties. Zo ontstond een heerlijk prentenboek voor jonge kinderen, om eindeloos voor te lezen!

Titel: Rambamboelie
Auteur: Mies Bouwman
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021678160
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Rambamboeli
Lees ook:Oeuvre-award voor Mies Bouwman
Lees ook:De geit van dokter Sanders – Annie M.G. Schmidt
Lees ook:Gek Hondje
Lees ook:Temmer Tom is terug!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>