Een onverwachte vriendschap & Herrie in het hol (Beer & Konijn 1 & 2) – Julian Gough

De nieuwe serie ‘Beer & Konijn’ gaat over dieren, de natuur en vriendschap. De verhalen zijn humoristisch en vlot geschreven, maar hebben ook een licht filosofische insteek. Met simpele vragen en grappige observaties zetten ze de lezer (en luisteraar) aan het denken over alledaagse dingen.

Beer en Konijn verschillen als dag en nacht: Konijn moppert altijd en Beer is juist altijd vrolijk; Beer benadert de dingen met zijn gevoel en Konijn juist met zijn verstand. Hoewel ze elkaar lang niet altijd begrijpen (waarom eet Konijn zijn eigen poep op?) kunnen de twee ook niet zonder elkaar. Want zeg nou zelf: als iedereen hetzelfde was, zou dat ook maar saai zijn, toch?

In het eerste deel van schrijver Julian Gough en illustrator Jim Field, Een onverwachte vriendschap, wordt Beer tijdens zijn winterslaap wakker gemaakt door een inbreker! Nu is hij zijn voedselvoorraad kwijt! Hij is vastbesloten om de dader te vinden, maar hij is nog nooit tijdens de winter wakker geweest. Gelukkig is er een vreemd konijn dat hem wel een handje kan helpen.

Herrie in het hol is de titel van het tweede deel en hierin heeft Konijn er de pest in, want hij kan nergens rustig slapen. Hij moppert nog meer dan normaal. Beer wil zijn vriend wel helpen, en doet dat op zijn eigen optimistische manier…

Titel: Een onverwachte vriendschap / Herrie in het hol
Serie en deel: Beer & Konijn 1 & 2
Auteur: Julian Gough
Uitgeverij: Kluitman
ISBN: 97890206821139789020682120
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Het Zwarte Konijn – Philippa Leathers
Lees ook:Ik zal altijd van je houden – Owen Hart
Lees ook:Mol & Konijn – Ellen Hosmar
Lees ook:Beer en Bij – Stijn Moekaars
Lees ook:Beer kan niet slapen – Marni McGee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>