Kiekeboe: Vierkant, Rond & Driehoek – Mies van Hout

Welke dreumes houdt niet van kiekeboe-spelletjes? Dat spel, waar ze nooit genoeg van krijgen, is het uitgangspunt van deze drie kleurrijke klap- en flapboeken van Mies van Hout.

Wie een pagina openslaat, ziet eerst alleen ‘kale’ vormen. Maar onder de flappen aan de zijkant schuilt op iedere bladzijde – kiekeboe!- een wonderlijke wereld die bevolkt wordt door de meest uiteenlopende dieren. Hondjes, kevers, een sprinkhaan, een octopus: allemaal zijn het fantasierijke uitwerkingen van de basisvormen op de flap.

Elk van de drie boeken behandelt een eigen vormsoort: driehoekige en zigzagvormen, ronde en vloeiende vormenen vierkante en haakse vormen. De dieren passen bij het karakter van de vormen. Vierkante neushoorns stormen enthousiast op hun doel af, driehoekige kreeften dansen temperamentvol de tango en een ronde olifant maakt een dromerige sprong.

Hoe langer je naar de prenten kijkt, hoe meer je erin ontdekt. Op speelse wijze leren kleintjes de vormen kennen, dromen ze weg bij de bijzondere wezens en zullen ze, net als bij het echte spelletje, steeds opnieuw na het dichtslaan van het boek roepen: ‘Nog een keer!’

Titel: Kiekeboe: Vierkant, Rond & Driehoek
Auteur: Mies van Hout
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 978904770895797890477089649789047708940
Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees ook:In een blauwgeruite kiel (mét CD) – Mies van Hout
Lees ook:Speeltuin – Mies van Hout (Prentenboek Kinderboekenweek 2015)
Lees ook:Verrassing – Mies van Hout
Lees ook:Vriendjes – Mies van Hout
Lees ook:Leespluim augustus 2015: Poesje Mauw – Mies van Hout

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>