Kijk, konijnen – Daphne Louter

Kijk, konijnen is een prachtig kijkboek van Daphne Louter om de dag en het jaar mee door te nemen. Een boek zonder woorden dat duizend verhalen vertelt.

Het dagelijks leven van de tweeling van Daphne Louter, Pien en Teun, inspireerde haar tot dit wonderschone, gedetailleerde prentenboek dat zonder woorden het verhaal vertelt van een jongens- en een meisjeskonijn en hun huisdier, de kip. We volgen het olijke duo door de dag – en terwijl de dag verstrijkt ook door het jaar.

De subtiele kleuren, fijne lijnen en talloze details in de prenten geven het boek een tijdloos karakter en doen denken aan grote Britse illustratoren als Beatrix Potter. Niet voor niets won Daphne met de eerste prenten voor dit boek in 2014 de Lemniscaat Illustratiewedstrijd.

Het huis en de tuin van de konijnentweeling zijn plekken die peuters en kleuters keer op keer zullen willen bezoeken. Op elke prent is zoveel te ontdekken dat elk nieuwe bezoek een feest is. En kunnen ze de voorwerpen vinden die op prenten terugkeren?

Titel: Kijk, konijnen
Auteur: Daphne Louter
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709169
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Heartbeat
Lees ook:Het eerste woordenboek van Sophie – Dawn Sirett
Lees ook:Sint en piet weten het niet
Lees ook:Nooit meer op de fiets naar school
Lees ook:Chef Sjef – Esmée van Doorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>