Het schaap dat een ei uitbroedde – Gemma Merino

Van de maakster van De krokodil die niet van water hield en De koe die in een boom klom, Gemma Merino, komt dit nieuwe frisse, speelse verhaal over een bijzonder schaap: Het schaap dat een ei uitbroedde.

Lola had de mooiste wol van de hele wereld. Haar wol glansde, was zijdezacht en zat nooit, nooit in de war. Iedereen bewondert Lola’s wol – en Lola laat zich graag bewonderen.

Maar op een warme dag gebeurde er iets verschrikkelijks. Alle dieren moesten naar de kapper… Niet alleen moet Lola het nu zonder wol stellen, maar ze krijgt haar prachtige vacht ook niet meer terug. In plaats daarvan groeit over haar hele lijf een wilde wolwirwar.

Gelukkig komt Lola er al snel achter dat een wolwirwarook voordelen heeft, en dat je op de vreemdste plekken vrienden kunt ontdekken! Dit prentenboek is een grappig, hartverwarmend verhaal dat laat zien dat het fijner is om vrienden te hebben dan dat je haar goed zit.

Titel: Het schaap dat een ei uitbroedde
Auteur: Gemma Merino
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047709114
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Leespluim augustus 2014: De krokodil die niet van water hield – Gemma Merino
Lees ook:Eerste deel in nieuwe serie: Hier is lola!
Lees ook:De koe die in een boom klom – Gemma Merino
Lees ook:Hier is Lola! En je vergeet haar niet meer!
Lees ook:Leesfragment: Hier is Lola!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>