Het land van de Nijl (Vos en Haas samenleesboek) – Sylvia Vanden Heede

Het land van de Nijl is een samenleesboek van Vos en Haas van schrijfster Sylvia Vanden Heede en illustrator Thé Tjong-Khing over mummies, piramides en farao’s.

De groot gedrukte woorden in het boek kunnen beginnende lezers al zelf lezen en de grote, kleurrijke kijkplaten nemen je mee naar het oude Egypte. Het verhaal is grappig en aangevuld met boeiende weetjes over de Nijl, tempels, de goden en heel veel meer.

‘Het treft dat jullie mij treffen’, knipoogt Rob. ‘We gaan naar het oude Egypte, en ik ben jullie gids. Ik heb alles te koop, dus ook feitjes en weetjes.’ ‘Wat bedoel je met feitjes en weetjes?’ vraagt Vos. ‘Ditjes en datjes’, zegt Rob.

Daar wordt Vos ook niet wijzer van. Daarom geeft Rob een voorbeeld. ‘Weet je dat het in Egypte heel droog en heet is?’ vraagt hij. ‘Ja’, knikt Haas. ‘Want in Egypte is er veel woestijn. Maar er stroomt ook een grote rivier door. Het is de Nijl.’ Rob kijkt sip. Daar gaat zijn weetje! Haas wist het al!

Titel: Het land van de Nijl
Serie: Vos en Haas
Auteur: Sylvia Vanden Heede
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401441322
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:Het raadsel van Rob (Vos en Haas – Ik lees als Vos) – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:O ma, o pa! (Vos en Haas – Ik lees als Vos) – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Het derde dikke boek van Vos en Haas – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Vos en Haas doeboek – Sylvia Vanden Heede
Lees ook:Vos en Haas in gevaar (Vos en Haas – Ik lees als Haas) – Sylvia Vanden Heede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>