De ijsbeer – Jenni Desmond

De ijsbeerNa het bekroonde prentenboek De blauwe vinvis is Jenni Desmond nu terug met De ijsbeerOp een dag pakte een meisje een boek van een plank en begon te lezen…

Met het openslaan van het boek wordt het meisje de wereld van de ijsbeer ingetrokken. Ze sjokt kilometers met hem over de ijsvlakte, op zoek naar eten. Ze komt erachter hoe handig de poten van een ijsbeer zijn, en hoe hij op zijn buik begint te kruipen als het ijs onder zijn gewicht begint te buigen. Een ijsbeer is zo lang als twee zevenjarige kinderen boven op elkaar en het mannetje weegt net zoveel als wel twintig zevenjarigen!

Samen met het meisje leert de lezer alles over de ijsbeer – uit de tekst, maar ook uit de schitterende, soms bijna sprookjesachtige sneeuwillustraties. Een boek dat uitnodigt tot werkstukken, spreekbeurten en urenlang wegdromen bij de witte keizer van de dierenwereld.

De ijsbeer Illustratie

Titel: De ijsbeer
Auteur: Jenni Desmond
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047703143
Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Lees ook:De blauwe vinvis – Jenni Desmond
Lees ook:Kleine IJsbeer – Hans de Beer
Lees ook:Alberts boom – Jenni Desmond
Lees ook:Twintig parels. Verhalen uit Duizend-en-een-nacht – Ed Franck
Lees ook:Hoeveel weegt een lieveheersbeestje? – Alison Limentani

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>