Antonia – Anke de Vries

Op 5 december is niet alleen de goedheiligman jarig. Anke de Vries zag op die dag ook het licht – dit jaar tachtig jaar geleden. Om dat te vieren, maakte Piet Grobler, meester in de vogeltjes, een extra kleurig prentenboek van het nooit eerder gepubliceerde verhaal Antonia.

Antonia houdt van zingen. Eigenlijk is ze de Bianca Castafiore van het bos. Als ze haar stem in alle vroegte laat schallen, kreunen de dieren. Ze komen weliswaar hun nest uit, maar zouden Antonia’s keeltje het liefst omdraaien.

Op een dag krijgt Antonia er genoeg van en gaat ze ervandoor. Pas dan merken de dieren wat ze missen. Ze worden niet op tijd wakker en ergens – ergens – missen ze zelfs dat luide gekweel.

Als Antonia in vermomming terugkeert, hoort ze de dieren alle lof over haar zingen en besluit ze te blijven. Om de volgende ochtend haar aanwezigheid weer luidkeels te laten blijken…

Titel: Antonia
Auteur: Anke de Vries
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047708513
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Nieuw jasje klassiekers Anke de Vries
Lees ook:Littekens – Anke de Vries
Lees ook:Lynn 3.0 – Anke Kranendonk
Lees ook:Alle kinderen – Anke Kuhl & Martin Schmitz-Kuhl
Lees ook:Vuur is er!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>