Op een avond… – Henrike Wilson

Het prentenboek Op een avond… van Henrike Wilson is het oneindige verhaal voor het slapengaan. ‘Op een avond zat ik lekker in mijn kamer, toen er plotseling op de deur werd geklopt…’

Met deze woorden begint het heerlijke slapengaanverhaaltjesboek van Henrike Wilson. In de haar bekende vertederende stijl (die we kennen van onder andere De kleine kerstman en Lotje) vertelt ze hoe beer in zijn huisje zit te kneuteren en opschrikt als er op de deur wordt geklopt.

Het kind op schoot zal het heerlijk vinden om op het stevige kartonboekje te mogen kloppen, voor de deur opengaat. Wie zou dat zijn? Het is een goede vriend, die langskomt om een verhaal te vertellen dat als volgt begint: Op een avond zat ik lekker in mijn kamer, toen er plotseling op de deur werd geklopt…

Het herhalingspatroon, met steeds nieuwe dierenvrienden die langskomen, zal iedere peuter ver rukken. En het einde sluit aan op het begin. Dus ga vooral door tot de oogleden zwaarder en zwaarder worden – die van (groot)ouder én kind.

Titel: Op een avond…
Auteur: Henrike Wilson
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707905
Voor kinderen vanaf 2 jaar.

Lees ook:Binkie – Henrike Wilson
Lees ook:Zijn we weer vriendjes? – Henrike Wilson & Katja Reider
Lees ook:Anu Stohner & Henrike Wilson
Lees ook:Leespluim april: Welterusten sterren
Lees ook:Olifant is verliefd – Davide Calì

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>