De Olympische dierenspelen – Isabel Thomas

Het is momenteel eindelijk zover: de Olympische Zomerspelen worden gehouden in Rio de Janeiro. De Olympische atleten laten zien wat ze waard zijn voor een wereldpubliek.

Ondertussen zijn in het dierenrijk ook veel dieren in topvorm in de diverse disciplines. De serie De Olympische dierenspelen sluit goed aan bij het thema Olympische Spelen, is leerzaam en staat bomvol leuke weetjes.

NBD Biblion heeft vier boekjes uitgebracht in deze nieuwe serie van Isabel Thomas: Atletiek-kampioenen, Sterke kampioenen, Zwem-kampioenen en Turn-kampioenen. De reeks Olympische dierenspelen laat je kennismaken met enkele olympische sporten en met de dieren die de beste menselijke sporters zouden kunnen verslaan. Het heeft daarnaast het keurmerk Makkelijk lezen.

In het eerste boek lees je over atletiek. Dat is een sport die uit verschillende onderdelen bestaat, zoals hardlopen, hoogspringen en kogelstoten. Welk dier is kampioen op de marathon: een dromedaris of een struisvogel? En wie kan het hoogst springen: een zalm of een poema?

In het tweede boek lees je over kracht- en vechtsporten. Hieronder vallen de sporten gewichtheffen, boksen, schermen, worstelen en boogschieten. Welk dier is kampioen gewichtheffen: een olifant of een mier? En wie kan beter boksen: een kangoeroe of een haas?

In het derde boek lees je over zwemmen en duiken. Welk dier is kampioen duiken: een ijsvogel of een neusaap? En wie kan het beste synchroon-zwemmen: een walvis of een loodsmannetje?

In het vierde en laatste boek lees je over turnen en ritmische gymnastiek. Welk dier is kampioen op de evenwichtsbalk: een eekhoorn of een berggeit? En wie kan het beste springen: een boomkikker of een vlo?

Titel: Atletiek-kampioenen, Sterke kampioenen, Zwem-kampioenen
& Turn-kampioenen
Auteur: Isabel Thomas
Uitgeverij: NBD Biblion
ISBN: 9789462021372978946202135897894620213899789462021365
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Roan Pronk uit Zuid-Holland wint De Nationale Voorleeswedstrijd!
Lees ook:Vanavond op tv! Harry Potter and the Goblet of Fire
Lees ook:Alweer twintig jaar Nationale Voorleeswedstrijd!
Lees ook:Ik juich voor jou – Edward van den Vendel en Wolf Erlbruchs
Lees ook:De allerbeste neuzen, oren, ogen – Helen Rundgren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>