Mijn oma is een ooievaar – Alice Hoogstad

Er verschijnen steeds meer kerntitels voor de Kinderboekenweek 2016. Ook Mijn oma is een ooievaar van Alice Hoogstad is er hier één van, een prentenboek voor alle heel normale kinderen met knettergekke grootouders.

Ontmoet een bonte familie van dieren. Tante, oom, vader, moeder, broer en zus, en de hoofdpersoon zelf natuurlijk, hebben allerlei vrolijke, kleurige eigenschappen, hobby’s, karaktertrekken en uiterlijke kenmerken van de vier opa’s en oma’s – en van elkaar.

Mijn opa is een tijger,
mijn oma is een olifant,
mijn tante is een olijger
en mijn mama is een tjjgofant.

Op meesterlijk Hoogstadse wijze worden de dieren geïntroduceerd: groot en vrolijk afgebeeld naast allerlei gedetailleerde tekeningetjes waaruit je van alles over ze te weten komt.

Hoe vaak je het boek ook leest, elke keer ontdek je weer iets nieuws. Want heb je van ieder dier al door welke eigenschap van welk familielid komt? Kun je het familielid op elke bladzijde vinden?

En kun je – gezien het feit dat de hoofdpersoon verliefd is op een aapje – misschien zelfs bedenken hoe het boek verdergaat?


Titel: Mijn oma is een ooievaar
Auteur: Alice Hoogstad
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN: 9789047707912
Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Lees ook:Beestenboek – Janik Coat
Lees ook:Monsterboek – Alice Hoogstad
Lees ook:En hoe komt toch een Olifant aan al die kilo’s grijs? Elle van Lieshout en Erik van Os
Lees ook:Het museummysterie – Robin Stevens
Lees ook:Wit Konijn in Wonderland – Siska Goeminne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>