Aap & Mol in het paleis (Gouden Boekje) – Gitte Spee

Het Paleis is het officiële ontvangstpaleis van Z.M. de Koning. En je kunt er zomaar rondlopen. Net als Aap & Mol! Gitte Spee schreef en illustreerde er een boekje over: Aap & Mol in het paleis.Aap & Mol zijn een dagje in Amsterdam. Ze hebben al veel gezien, maar dit paleis vinden ze wel heel bijzonder. ‘Mol, kijk, daar wil ik wonen!’ ‘Ja, Aap, daar wil iedereen wonen. Dat is het Koninklijk Paleis!’

‘Mol, ik bedoel dat huisje daarboven!’ Aap wijst naar het torentje van het paleis, ‘dat is nog mooier dan mijn boomhut. En veel hoger ook. Kom mee, dan klimmen we erheen.’ Mol kan helemaal niet klimmen en wil met de trap. Ze glippen tussen de bezoekers door naar binnen.

Zo begint het verhaal van Aap & Mol in het Koninklijk Paleis op de Dam. Het voert langs alle belangrijke zalen, zoals de vierschaar, de grote wereldkaarten, het bed van Lodewijk Napoleon, de kelder met de cellen…

Aap & Mol in het paleis verscheen als oorspronkelijk Nederlands Gouden Boekje in mei 2016 in samenwerking met het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Titel: Aap & Mol in het paleis
Serie: Gouden Boekjes
Auteur: Gitte Spee
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047621065
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Er was eens een vosje…… Gitte Spee
Lees ook:Aap & Mol in het Rijksmuseum – Gitte Spee
Lees ook:Er was eens… – Gitte Spee
Lees ook:Een droomjaar met Rosa de rozenfee – Gitte Spee
Lees ook:Het grote Dierendorpje boek – Gitte Spee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>