Ik ben KameLeon (KameLeon en zijn vrienden 1) – Kristien Hemmerechts

KameLeon en zijn vrienden is een nieuwe reeks over een bijzonder dier en zijn vrienden. Kristien Hemmerechts schrijft de teksten en An Candaele maakt er vervolgens de illustraties bij. Het eerste deel heet Ik ben KameLeon.

KameLeon mag voor het eerst naar school. De andere dieren zitten al te wachten. Wanneer KameLeon op een blauw krukje plaatsneemt, verandert zijn kleur van groen naar blauw. Dat vinden de anderen raar.

Ze willen dat hij één kleur kiest. Maar dat maakt KameLeon triest. KameLeon wordt bruin en dan roze. De andere dieren begrijpen het. ‘Jij wordt de ster van het schoolfeest,’ trompettert Olifant.

De bekende Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts debuteert met deze reeks als prentenboekenschrijfster. “Het begon met een achteloos zinnetje van een student van me. `Een kameleon kiest ook niet welke kleur hij is.’”

“Het zinnetje bleef hangen en prikkelde me. Zou ik over die kameleon een verhaaltje kunnen bedenken voor mijn kleinkinderen? Want ja, zonder die kleintjes had ik me niet aan een kinderboek gewaagd. Ik noem het onschadelijke ‘collateral damage’ van het omaschap.”

Titel: Ik ben KameLeon
Serie en deel: KameLeon en zijn vrienden 1
Auteur: Kristien Hemmerechts
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789462911178
Voor kinderen vanaf 3 jaar.

Lees ook:Big wordt Beer (KameLeon en zijn vrienden 2) – Kristien Hemmerechts
Lees ook:Dieren op kleur – Anita Ganeri
Lees ook:De Kameleon: Geheimzinnige zaken in Lenten – M. de Roos
Lees ook:De Kameleon: Onrust in Lenten – B.M. de Roos
Lees ook:Mijn leuk kiekeboeboek met lieve dieren & Mijn leuk kiekeboeboek met vrolijke dieren – Anita Engelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>