Ik ben een gorilla – Katherine Applegate

“Ik ben Ivan. Ik ben een gorilla. Dat is niet zo makkelijk als het lijkt…” Ivan stelt zich aan je voor in Ik ben een gorilla, de #1 New York Times bestseller van Katherine Applegate.

Ivan is een gorilla. Hij woont in een winkelcentrum en wordt de hele dag aangestaard door het glas van zijn kooi heen. Zijn dagen vult hij met tekeningen maken. Maar door de komst van Ruby, een babyolifant, verandert alles.

Haar verhalen over het oerwoud doen Ivan terugverlangen naar de tijd vóór hij in een kooi belandde. Ivan heeft de geur van vrijheid geroken. Hij bedenkt een plan.

Ik ben een gorilla is een wereldwijd gelauwerd boek dat is geïnspireerd op het verhaal van een gorilla die echt heeft bestaan. De echte Ivan leefde 27 jaar lang in een kleine kooi in een winkelcentrum, en was een echte beroemdheid. Hij maakte schilderijen en signeerde ze met een duimafdruk.

Titel: Ik ben een gorilla
Auteur: Katherine Applegate
Uitgeverij: Lannoo
ISBN: 9789401418683
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Mijn vriend Crenshaw – Katherine Applegate
Lees ook:Schitterend kwaad
Lees ook:19 keer Katherine
Lees ook:De geur van vrijheid – Guiseppe Catozzella
Lees ook:Niels Rood’s column: Jungle boek in een nieuw jasje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>