Eén miljoen vlinders – Edward van de Vendel

Edward van de Vendel’s Eén miljoen vlinders is een wonderlijk prentenboek over een jonge olifant die één miljoen vlinders achternagaat.

Midden in de nacht ziet Stach ze voor het eerst: de vlinders. Ze vliegen rond zijn kop, het zijn er één miljoen. Stach weet niet waar die vlinders vandaan komen, maar zijn ouders begrijpen het wel.

‘Het is tijd om te gaan,’ zeggen ze, en ze sturen hem het woud in. Stach ontmoet vele dieren onderweg, maar niemand kan zijn vlinders zien.

De oude dieren herinneren zich echter wel waar die vlinders hem zullen brengen… Eén miljoen vlinders is een prentenboek over opgroeien, loslaten, verliefd worden en weer thuiskomen.

De vaak bekroonde auteur Edward van de Vendel zorgde voor de tekst, de illustraties zijn van de internationaal bekende illustrator Carll Cneut. Het boek werd bekroond met een Zilveren Griffel en de Plantin-Moretusprijs.

Titel: Eén miljoen vlinders
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgeverij: De Eenhoorn
ISBN: 9789058384348
Voor kinderen tussen de 5 en 8 jaar.

Lees ook:Kalfje, veulentje – Edward van de Vendel
Lees ook:Ik juich voor jou – Edward van den Vendel en Wolf Erlbruchs
Lees ook:Ik ben bij de dinosaurussen geweest – Edward van de Vendel
Lees ook:De zombietrein – Edward van de Vendel
Lees ook:Poëzieweek: Vis – Edward van de Vendel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>