Dirkje Bakkes brandnetelspecialist – Tosca Menten

Tosca Menten, de schrijfster van Dummie de Mummie, heeft weer een knotsgek verhaal geschreven. Ze wordt ook niet voor niets de grappigste kinderboekenschrijver van Nederland genoemd! Dit keer gaat het over Dirkje Bakkes, de brandnetelspecialist.

Dirkje Bakkes leidt een ellendig bestaan. Hij heeft geen vader en moeder meer en woont bij zijn oom Griep en tante Fop die zelf geen kinderen hebben omdat ze kinderen stom vinden.

Oom Griep heeft een brandnetelplantage en iedere dag moet Dirkje brandnetels trekken en sorteren. ‘s Avonds moet Dirkje geiten melken. Gelukkig heeft hij een vriendin, de lieve geit Sik. En als Sik op een dag een klein geitje krijgt, heeft hij zelfs twee vrienden: Sik en Sokkie!

Dan gebeurt er iets afschuwelijks: Sik wordt ziek. Zonder mededogen maakt oom Griep Sik af en eet hem op. Sik smaakt hem zo goed dat hij besluit Sokkie op te eten op zijn verjaardag. Dirkje zweert dat dat nooit zal gebeuren en verstopt Sokkie. Maar wat kan hij doen?

In zijn geheime tuintje maakt Dirkje met stuifmeelkorreltjes nieuwe planten. Een van de planten geeft vreemde vruchten, die een rare uitwerking hebben op dieren. En de vruchten blijken ook te werken bij oom Griep en tante Fop…

Nu denk je misschien dat Dirkje een zielig jongetje was, zo met die chagrijnige tante Fop en oom Griep, en dat er helemaal niks leuk was. Maar dat was niet zo, want gelukkig waren er de geiten.

Ze heetten Neus, Grijspoot, Oor, Dikkie, Bok en Sik. Sik had wijd uitstaande oren en een lange Sik en was de liefste. Dirkje was gek op Sik. Zonder de geiten was alles een stuk erger geweest. Maar met de geiten kon hij lachen!

In totaal zijn er al meer dan 150.000 exemplaren van Tosca Menten’s boeken verkocht. Talloze fans verslinden haar boeken en haar serie over Dummie de mummie is wereldwijd vertaald.

Ook haar nieuwste werk Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist gaat succesvol worden; het is immers weer een bizar verhaal vol hilarische, spannende en aangrijpende momenten, zoals alleen Tosca Menten het kan verzinnen.

Titel: Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist
Auteur: Tosca Menten
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000344185
Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Lees ook:Nominaties Nederlandse Kinderjury 2016
Lees ook:Knotsspannend – Tosca Menten
Lees ook:Tosca Menten leest voor uit Dummie de mummie
Lees ook:Maashi! Maashi! Dummie heeft zijn eigen lied!
Lees ook:De wraak van Lorre – Tosca Menten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>