Ties en Trijntje op de boerderij – Yvon Jaspers

De boer op met Ties en Trijntje! Dat is nu mogelijk met het nieuwste kinderboek van presentatrice Yvon Jaspers. Een “heerlijk Hollands voorleesboek”, volgens uitgeverij Ploegsma. 

Na de boeken Ties en Trijntje, Ties en Trijntje in December en Ties en Trijntje op vakantie is er nu weer een nieuw boekje over broer Ties en zus Trijntje. Deze keer gaat het duo logeren op de boerderij van hun oom en tante en daar is alles anders dan thuis. En ook veel spannender!

Ze eten er namelijk ‘s middags al avondeten en voor het eten zeggen oom en tante dingen tegen God. Ze hoeven ook niet te wachten met opstaan tot zeven uur. Bovendien halen oom en tante de aardappels voor de patat uit hun eigen moestuin. Ties en Trijntje mogen ook kiezen wat ze willen eten uit de moestuin.

Broer en zus mogen ook helpen met het melken van de koeien en mee op de trekker wanneer hun oom de akker gaat ploegen. Ties mag zelfs de tractor besturen en gaat autocrossen met zijn grote neef. Trijntje gaat ondertussen liever paardrijden. Ze bouwen in het boekje ook nog een fort van strobalen en vinden ook nog eens een soort schatkaart. Maar de meest bijzondere gebeurtenis voor Ties en Trijntje op de boerderij is de geboorte van een kalfje.

De illustraties in het boek komen van illustrator Philip Hopman. Critici waren zeer lovend over de eerste boeken van Jaspers; velen noemden het grappige herkenbare avonturen. Jasper doet elke dag inspiratie op voor de twee hoofdpersonages door haar eigen kinderen Keesje en Tijl, die ook de eersten waren die kennis mochten maken met de fictieve figuren.

Titel: Ties en Trijntje op de boerderij
Auteur: Yvon Jaspers
Uitgeverij: Ploegsma
ISBN: 9789021673783
Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Lees ook:Ties en Trijntje in december – Yvon Jaspers
Lees ook:Week van het Luisterboek 2016
Lees ook:Race – Maren Stoffels
Lees ook:Genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury: Knalhard – Caja Cazemier
Lees ook:Eten uit de Tuin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>