Ga toch fietsen! – Joukje Akveld

In oktober 2014 is er een oer-Hollands prentenboek uitgebracht door uitgeverij Querido met als thema ruzie en verzoening. Ga toch fietsen! is een XL-formaat prentenboek met een panda in de hoofdrol. Wanneer panda Boese ruzie krijgt met Willem besluit hij om te gaan fietsen. Hij stapt boos op zijn fiets en rijdt weg. Hij kijkt maar amper om zich heen en ziet eigenlijk helemaal niet wat er voor bijzondere voertuigen in het verkeer zijn. Maar de lezer heeft alle tijd om de tekeningen te bekijken.

We zien allerlei verschillende vervoersmiddelen, zoals fietsen, auto’s, vrachtwagens, bussen, scooters, een veerboot en nog veel meer. Op iedere bladzijde valt er heel wat te ontdekken; je raakt niet meteen uitgekeken, maar je ontdekt juist telkens weer iets nieuws op de pagina. Door het fietsen kalmeert Boese en zijn boosheid verdwijnt heel langzaam. Aan het einde van het prentenboek is Boese weer thuis en het eten staat op tafel. Ook bij Willem is de boosheid inmiddels compleet verdwenen. Het motto van het boek is dan ook: “Ruzies gaan meestal vanzelf weer over!”

De prachtige illustraties in het prentenboek zijn getekend door de bekende Nederlandse illustrator Philip Hopman. Het prentenboek telt 32 pagina’s en is gebonden. De prenten zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 4 jaar en ouder, zien er kleurrijk uit en laten de verschillende onderdelen van het Nederlandse verkeer zien. Elk voertuig wordt echter niet bestuurd door een mens, maar door een dier. Zo ontdekken kinderen niet alleen maar hoe mooi het is om te fietsen, maar leren ze tegelijkertijd ook dat er verschillende voertuigen en dieren zijn op de wereld.

Titel: Ga toch fietsen!
Auteur: Joukje Akveld
Uitgeverij: Querido Kinderboek
ISBN: 9789045116747
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Lees ook:Auto zoekboek – Stephan Lomp
Lees ook:Kaatje op de fiets – Liesbet Slegers
Lees ook:Boos! – Linda Klein
Lees ook:Lizzy leert fietsen – Brigitte Minne
Lees ook:Stoere voertuigen – Susanne Gernhäuser

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>