Bonte beesten a.b.c – Marcus Pfister

Ik zie je denken, alweer een abc-boek? Wat dan weer zo speciaal aan deze is? Nou, bijvoorbeeld de grappige tekst op rijm die je 26 keer doet glimlachen. Of de mooie poster achterin met daarop alle letters en dieren. Of de mooie illustraties.

Boekbeschrijving
Dit vrolijke abc-boek vol dieren van Marcus Pfister geeft het alfabet kleur. Peuters en kleuters leren al snel de namen van alle dieren door de grappige raadselrijmpjes. Oudere kinderen leren de letters van de dierennamen herkennen.  Alle dieren met hun letter staan ook op de poster die achter in het boek is gelijmd. Daar hebben kinderen nog lang plezier van!

• Met hoofdletters en kleine letters
• Raadselrijmpjes voor de dierennamen
• Inclusief Bonte beesten abc-poster

26 dieren, van aap tot zebra
En alles daar tussenin. De illustraties zijn in een mooie stijl. Steeds heeft één pagina een witte en de andere pagina een gekleurde achtergrond. Het dier staan mooi groot in beeld en de rijmpjes staan eronder. Fijn voor de rust en voor de herkenbaarheid. Leuk is dat het dierenabcboek lang te gebruiken is. Voor het alfabet, om dieren te leren kennen. Maar bij jonge kinderen is dierengeluiden maken leuk. En de kleuren benoemen. Genoeg te doen dus.

Titel: Bonte beesten a.b.c
Maker: Marcus Pfister
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051163360
Vanaf ongeveer anderhalf jaar maar eigenlijk voor iets ouder

Lees ook:Je kunt meer dan je denkt – Marcus Pfister
Lees ook:De A van Appel en de B van Boer Boris – Ted van Lieshout
Lees ook:Het Lettercircus – zoek het alfabet op je iPad
Lees ook:Het abc van Kikker – Max Velthuijs & Rindert Kromhout
Lees ook:Kleine Raaf vliegt naar de maan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>