Het Muizenhuis, Sam en Julia en het circus – Karina Schaapman

Weer een feest voor alle detailzoekers en poppenhuisliefhebbers. Wat een met liefde gemaakt muizenprachtig kunstwerkje weer.

Boekbeschrijving
Julia en haar moeder gaan in de grote vakantie met het circus mee. Julia schrijft in brieven aan Sam over hoe spannend dat wel niet is en over haar nieuwe vrienden Enrico de clown en Sylvana de trapezewerkster. Sam schrijft lange brieven terug, want thuis in het Muizenhuis valt natuurlijk ook heus genoeg te beleven.

Waar gebeurd
Sam & Julia en het circus is gebaseerd op een waar gebeurde geschiedenis. Karina reisde namelijk in haar jeugd écht mee met het circus. Iets waar veel kinderen alleen maar van kunnen dromen. Voor dit boek bouwde Karina onder meer de circustent en de woonwagens uit haar jeugd na, met dezelfde duizelingwekkende gedetailleerdheid die we kennen uit de eerdere boeken. Ook de circusposters, foto’s en brieven uit haar persoonlijke archief zijn verkleind en zijn terug te vinden in dit boek. Dus niet alleen leuk voor kinderen, denk dat als de kleine op bed ligt, mama stiekem in de foto’s duikt.

Titel: Het Muizenhuis, Sam & Julia en het circus
Auteur en maakster: Karina Schaapman
Uitgeverij: Rubinstein
ISBN: 9789047614555
Vanaf ongeveer drie a vier jaar

 

Lees ook:Het Muizenhuis op de kermis – Karina Schaapman
Lees ook:Het Muizenhuis: Het grote feest – Karina Schaapman
Lees ook:Het Muizenhuis Bouwboeken: De slaapkamer van Sam & De bakkerij
Lees ook:Het Muizenhuis. Sam en Julia in het theater – Karina Schaapman
Lees ook:Leespluim april 2012: Het muizenhuis – Karina Schaapman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>