Zwaan wil een fiets – Daniel Barbot

Heel leuk! Laat je vooral niet ontmoedigen door de personages in dit prentenboek. Mevrouw de Haan (die geen haan is) heeft een hanenkam op haar hoofd. Ze is dol op dieren en heeft er ook nogal wat. Zo ook Zwaan de kip en o ja, Zwaan wil de allereerste fietsende kip zijn. Ben je er nog bij? Dan mag je door.

Kip Zwaantje wil heel graag een fiets voor haar verjaardag. Maar een kip op een fiets? Dat heeft haar baasje, mevrouw Amélie (De Haan) nog nooit gezien. Toch wil Zwaan de allereerste fietsende kip worden en omdat mevrouw Amélie geen nee kan zeggen tegen haar Zwaantje, gaat ze op zoek naar een geschikte fiets. Dat blijkt nog niet mee te vallen. Geen enkele fietsenmaker heeft ooit van een kippenfiets gehoord. Maar dan, als mevrouw Amélie de hoop al bijna heeft opgegeven, komt er een marskramer naar het dorp die van alles te koop heeft, zelfs een fiets voor Zwaantje…

Bette Westera vertaalde dit gezellige prenten/dierenboek. Met kleurrijke vrolijke illustraties waar vanalles en nog meer op te zien is zonder dat het een drukke janboel wordt. Als je een klein voorproefje wilt, klik op de link van ISBN hieronder. Daar kun je op inkijkexemplaar klikken.

Titel: Zwaan wil een fiets
Auteur: Daniel Barbot (vertaald door Bette Westera)
Illustraties: Sieb Posthuma
Uitgeverij: Gottmer
ISBN: 9789025753481
Vanaf ongeveer drie jaar

Lees ook:Klassieker: Aan de kant, ik ben je oma niet! – Bette Westera
Lees ook:De moedige avonturen van Bang Zwaantje
Lees ook:Vrolijke vogels – Bette Westera
Lees ook:Was de aarde vroeger plat? Vragen die om versjes vragen – Bette Westera
Lees ook:Waar was Bas? – Bette Westera

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>