Raad eens? Bloemen – Yusuke Yonezu

Lekker stevig kartonboek, vol bloemen. Het lijkt wel een veldboeket als je snel bladert, tot je de flapjes opent natuurlijk!

Driedubbel plezier. Je kind leert de bloemen en hun kleuren kennen, van paardenbloem tot gerbera. En hij of zij mag op elke pagina raden welk dier er verstopt zit. Na een paar keer zullen ze dat natuurlijk wel weten, maar het blijft leuk want ze mogen elke pagina het flapje openvouwen. Superleuk voor kleine nieuwsgierige handjes.

In de tekst staat steeds de herhaling: Raad eens? Is het een tulp/madeliefje, klaproos….? Kijk maar eens onder het flapje.! Dat maakt het voorspelbaar, precies goed voor de doelgroep. Ik vind het leuk dat niet alleen de bekendste bloemen worden gekozen. En de dieren die onder de flapjes verstopt zitten, dat is erg leuk gedaan. De pagina’s ogen rustig door de gekleurde bloemen op de witte achtergrond. De flappen zijn stevig. Ik vind het een aanrader.

Titel: Raad eens? Bloemen
Maker: Yusuke Yonezu
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051162455
Vanaf ongeveer anderhalf

 

Lees ook:Wij houden van knuffelen – Yusuke Yonezu
Lees ook:Waterpret – Kathleen Amant
Lees ook:Uil, waar ben je? & Kip, waar ben je? – Ingela P. Arrhenius
Lees ook:Nog eens, mama! – Mack
Lees ook:Beestje, waar ben je? & Leeuw, waar ben je? – Ingela P. Arrhenius

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>