Komt een dier bij de dokter – Bouwien Jansen

Een tweeling met gedeelde ‘harde schijf’, en een logeerpartij bij een ongelofelijk eigenwijze, koppige opa. Echt een superverhaal!

De ouders van Bente en Bram hebben de laatste tijd steeds ruzie. Dat is balen. Maar daardoor mag de tweeling wel een tijd bij hun opa logeren. En dat is vet. Want opa’s huis staat op de beste plek ter wereld. Vanaf de voordeur is het precies tien stappen naar de zij-ingang van de dierentuin. En daar werkt dokter Henk. Hij kan wel wat hulp gebruiken. Bram en Bente verzorgen een bange aap, een boze bok en koppige schildpad. Het is de beste logeerpartij ooit. Maar gaat het wel goed met (eigenwijze, koppige) opa?

Het is erg grappig en goed geschreven, het leest superlekker. Voor je het weet is dit leesboek alweer bijna uit. En omdat je wilt weten hoe het af gaat lopen, ga je op het einde nog sneller lezen. Er zijn ook wat gezellige illustraties, maar niet teveel, dus je kan tijdens het lezen lekker zelf fantaseren over hoe alles eruit ziet. En het is deels echt gebeurd. Niet dat van Bente en Bram, wel alles van dokter Henk en de dieren in de dierentuin. De auteur wilde eigenlijk het liefste zelf dokter worden in een dierentuin, maar kan niet tegen bloed. Daarom heeft ze er een superleuk leesboek over geschreven.

Titel: Komt een dier bij de dokter
Auteur: Bouwien Jansen
Illustraties: Sylvia Weve
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048817276
Vanaf ongeveer acht jaar (voorlezen al vanaf zes of zeven)

 

Lees ook:Tip van de week: Ik moet zo nodig!
Lees ook:Ik moet zo nodig!
Lees ook:De Olijke Tweeling in Italië & naar het zonnige zuiden (Omnibus) – Arja Peters
Lees ook:De Olijke Tweeling viert feest – Marion van de Coolwijk
Lees ook:Dokter Doppert – Marieke van Hooff

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>