Het museummysterie – Robin Stevens

Het museummysterie van Robin Stevens is een spannend en ontroerend verhaal met een autistische hoofdpersoon en een prachtig eerbetoon aan de veelgeprezen auteur Siobhan Dowd (1960-2007), die Het reuzenradmysterie schreef.

Mijn naam is Ted Spark. Ik ben 12 jaar en 281 dagen oud. Ik heb zeven vrienden. Drie maanden geleden heb ik het mysterie opgelost van de verdwijning van mijn neef Salim uit het London Eye. Dit is het verhaal van mijn tweede mysterie.

Deze zomer ging ik op vakantie naar New York om mijn tante Gloria en neef Salim te bezoeken. Toen ik daar was, werd er een schilderij gestolen uit het Guggenheim Museum, waar mijn tante Gloria werkt. Iedereen was heel ongerust en verdrietig.

Ik begreep het probleem niet. Ik zie niet het nut van schilderijen, zelfs als ze 9,8 miljoen dollar waard zijn. Misschien komt dat door mijn ongewone brein, dat anders werkt dan dat van andere mensen. Maar toen werd tante Gloria beschuldigd van diefstal – en tante Gloria is familie. En toen besefte ik hoe belangrijk het is om het schilderij te vinden en te ontdekken wie het echt had meegenomen.

Titel: Het museummysterie
Auteur: Robin Stevens
Uitgeverij: Van Goor
ISBN: 9789000358939
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Het reuzenradmysterie
Lees ook:Klassieker: Het reuzenradmysterie – Siobhan Dowd
Lees ook:Lang leve Robin! – Sjoerd Kuyper
Lees ook:20 vragen voor Gloria – Martyn Bedford
Lees ook:Klassieker: Robin en God – Sjoerd Kuyper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>