Bushaltebaby – Fleur Hitchcock

Bushaltebaby is een geweldig verhaal van Fleur Hitchcock over goed en slecht. Fleurs debuut Shrunk! was boek van de week in The Sunday Times.

Wanneer ze op een avond van school naar huis loopt, vindt de 13-jarige Amy tot haar grote schrik een pasgeboren baby in een bushokje. Ze begint een zoektocht naar de moeder, maar komt er al snel achter dat het niet de eerste vondeling is in het dorp.

Dat niet alles zo eenvoudig is als ze dacht en dat er nog een hartverscheurend geheim om de hoek ligt. Een aangrijpend verhaal over goed en kwaad en het grote grijze gebied in het midden daarvan. Zal het Amy lukken de moeder te vinden?

Samen staren we naar de doos. Hij beweegt. Een beetje. ‘Wat zit erin?’ ‘Ik weet het niet,’ zeg ik. ‘Een puppy misschien?’ ‘Maak hem open.’ Ik aarzel. ‘Toe dan. Hij bijt vast niet,’ zegt ze en ik voel haar warme adem in mijn nek. Ik buig voorover en trek een flap omhoog, half en half bang dat er iets uit zal springen. Dat gebeurt niet. We strekken onze hals om erin te kijken. In het licht zien we iets wits wapperen in het licht. Een minuscuul handje. ‘Mijn god,’ zegt Eden en ze deinst achteruit. ‘Het is een baby. Je hebt een baby gevonden, Amy.

Titel: Bushaltebaby
Auteur: Fleur Hitchcock
Uitgeverij: Veltman
ISBN: 9789048313822
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Lees ook:Babba Baby dierenpret – Betty Sluyzer
Lees ook:fee fleur – de lieve draak
Lees ook:Mijn eerste kus (Hartsvriendinnen 3) – Nico De Braeckeleer
Lees ook:Een pony om van te houden – Yvonne Kroonenberg
Lees ook:Half Licht (Half Zwart 3) – Sally Green

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>