Mag ik je Omi noemen? – Nathalie van den Thillart

Mag ik je Omi noemen? is de naam van een nieuw kinderboek van Nathalie van den Thillart over onder andere de verbetering van eten in ziekenhuizen, waarbij de hulp van chef-kok Herman den Blijker wordt ingeroepen.

Als Lilly in de zomervakantie met haar ouders van Utrecht naar Leiden verhuist, is ze bang dat ze heimwee zal krijgen. Dat gebeurt niet, want ze komt naast oma Noortje te wonen, de stoerste en grappigste oma ter wereld!

Lilly heeft met oma Noortje en Bo, haar nieuwe buurjongen, allemaal leuke plannen bedacht om Leiden te verkennen. Maar dan rijdt oma Noortje met haar bakfiets de gracht in. En nu??? Valt de zomervakantie ook letterlijk in het water?

De avonturen van Omi en de kinderen zijn leuk, een beetje spannend en bij tijd en wijle zelfs hilarisch. Nederlandse chef-kok Herman den Blijker krijgt in het boek de rol van maatschappelijk betrokken kok. “Echt bijzonder dat hij toestemming heeft gegeven om zijn naam te gebruiken”, zegt de schrijfster. “Het zou waanzinnig zijn als hij door dit boek wordt geïnspireerd om ook in het echt ziekenhuizen te bezoeken.”

Het schrijven van een kinderboek was een langgekoesterde wens van Nathalie van den Thillart. Behalve het uitgeven van een leuk leesboek hoopt de schrijfster dat het de kwaliteit van het eten in ziekenhuizen zal helpen verbeteren. En belangrijker nog, dat de beeldvorming rondom ouderen positiever wordt.

Van den Thillart: “Het zou geweldig zijn als dit boek een bijdrage levert aan mooie contacten tussen jong en oud door het project ‘Kids in actie’. Achterin het boek zit een persoonlijke brief van hoofdpersoon Oma Noortje die kinderen oproept om bijzondere ervaringen met hun oma of opa te delen of acties voor ouderen op te sturen naar haar.”

Titel: Mag ik je Omi noemen?
Auteur: Nathalie van den Thillart
Uitgeverij: Waterman Creations
ISBN: 9789082723700
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Noortje van top tot teen – Annemarie van der Heijden
Lees ook:Noortje en de paaseitjes – Annemarie van der Heijden
Lees ook:Noortje in haar keukentje – Annemarie van der Heijden
Lees ook:Jan & Noortje logeren bij opa en oma – Marianne Busser & Ron Schröder
Lees ook:Jan & Noortje op zwemles – Marianne Busser & Ron Schröder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>