Niet thuis – Jacques Vriens

Niet thuis van Jacques Vriens is een herkenbare, gelaagde stand-alone voor jongens en meiden vanaf 9 jaar. Door Vriens’ positieve benadering en zijn rake humor doet het onderwerp niet zwaar aan en de dagboekvorm maakt het verhaal extra realistisch.

Hannah woont niet thuis, maar in een leefgroep van zeven kinderen. Allemaal hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Ze kunnen het niet altijd goed met elkaar vinden, maar als het erop aankomt, laten ze elkaar niet in de steek.

Dan vangt Hannah een geheim gesprek op tussen de groepsleiders. Er moet bezuinigd worden in de jeugdzorg en dat heeft ingrijpende gevolgen. Zodra de kinderen erachter komen wat er aan de hand is, verzinnen ze samen een spannend en gewaagd plan.

Titel: Niet thuis
Auteur: Jacques Vriens
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
ISBN: 9789000356126
Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Lees ook:Jacques Vriens: 35 jaar meesterverteller
Lees ook:Groep acht aan de macht
Lees ook:ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET met kerst in de bioscoop
Lees ook:Jacques Vriens wint Letse kinderjuryprijs
Lees ook:Heruitgave van Jacques Vriens’ Tommie en Lotje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>