De hemel kan wachten – Gideon Samson

Het met een Zilveren Griffel bekroonde boek Ziek van Gideon Samson – inmiddels al 10 jaar auteur – is nu in een nieuwe editie verschenen: De hemel kan wachten

Belle ligt van de eerste tot de laatste bladzijde in bed. En dat is niet omdat ze de hele tijd zo moe is. Belle betekent trouwens ‘mooi’ in het Frans, maar dat doet er eigenlijk weinig toe. Ze houdt van hardlopen en van dansen. En van haar opa (heel veel) omdat hij haar allesbehalve zielig vindt. Belle houdt ook van spaghetti, maar dat staat helemaal nergens in het boek, dus je mag het zo weer vergeten. Al is het wel waar.

Omdat Belle alleen maar in bed ligt, wordt er in dit boek weinig hardgelopen. En de eerste danspasjes komen pas ver na bladzijde honderd. Toch gebeurt er een hoop.

Mama liegt, de dokters kletsen, papa vliegt ervandoor en oma valt van de trap. Ondertussen tettert Brie er als een valse trompet doorheen en vertelt opa behoorlijk goeie grappen. En Jantje, die is er ook nog, maar hij haalt het einde niet eens. Of juist wel?

Dit is mijn schrijfschrift. En jij bent:

Mama: Grootste kans. Hoi mam. Als je wil mag je het wel lezen. Maar dan moet je niet te veel schrikken van alles wat erin staat. Oké? Je kunt het ook eerst aan opa geven.

Opa en/of oma: Lieve opa en oma. Jullie zijn de liefste opa en oma van de wereld.

Dokter Stuiver: Beste Lodewijk, dit is privé. U heeft uw eigen kladblok dus blijf A.U.B. met uw poten van mijn schrijfschrift af. (Dank u wel.)

Brie (of Mek): TERUGLEGGEN STOMME KRENGEN (UITROEPTEKEN)

Papa: Kleine kans, maar als het toch zo is moet je het maar aan mama of opa geven. Niet gaan lezen, pap, echt niet doen hoor. (O en ook niet aan Renate laten lezen. Dat lijkt me logisch.)

Iemand anders (die niet in het ziekenhuis werkt): Dan is het me dus gelukt. Je mag het lezen.

Titel: De hemel kan wachten
Auteur: Gideon Samson
Uitgeverij: Leopold
ISBN: 9789025872663
Voor kinderen vanaf 10 jaar.

Lees ook:Ziek
Lees ook:Mama Lief & Papa Held – Orianne Lallemand
Lees ook:Ik mis je, mams! – Frank Pollet & Moniek Vermeulen
Lees ook:Mijn papa is op jouw mama – Ilona Lammertink
Lees ook:Rosita ontdekt dat ze geadopteerd is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>